2011. szeptember 26., hétfő

Szüret

Grétivel és Margó Mamával leszüreteltük a szőlőt.

Tatával együtt préselték.

Nagy a szerelem.

Gyűlik a must.

Kb. 20l fehér és 20l vörös lett. Éjjelenként már nagyon hűvös van (10C alatt, igaz nappal 27C körüli a hőmérséklet), a must olyan 20-21es cukorfokú lett, igaz megmértük, de utólag derült ki, hogy a darálékban kellett volna mérni. Így egy kis titkos turbósítót bevetettünk (kicsi cukor, és kevés élesztő).
Még csak tanulgatjuk ezt a borászkodást.

Új faj: cukkiszon, a kérdés melyik az? Van a képen egy patiszon és egy cukkini és a kettőből mutálódott cukkiszon.


Hajnalicska. A hűvösebb napokon már egész nap nyitva van. Gréti előszeretettel használja hajdíszként is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése