2011. február 16., szerda

A kezdet

Régóta vágytunk már a családommal egy tanyára. Számtalan ingatlant megnéztünk, végül 2011.február 4-én megvettük a kiszemelt ranchot. Szatymaz I. körzetben található, jó adottságokkal rendelkező téglaépítésű tanyára esett a választás.
Van benn áram és ipari áram, vezetékes gáz, pillanatnyilag konvektoros a fűtés, ásott kút van, aminek a vizét hidrofór viszi be a házba, de ezt még a fagyok miatt, mivel nem lakunk ott nem próbáltuk ki. Van hetente egyszer szemétszállítás. Az utcában van közvilágítás éppen a telkünk előtt, az első kertet bevilágítja a fény este.



Indulhat a munka!!! 


Felújítások

A tető elég rossz állapotban van, felújításra szorul, főként a cserépléceket kell kicserélni, a gerendák szerencsére jó állapotban vannak. Már vettünk is cserepet, 300db-ot, igaz kiderült, hogy éppen a tükörképe annak ami fönn van, vagyis a nagyobb részének, mert fönn is van a 2 falcos jobbos és balos is.
Az udvar be van kerítve, csak kaput kell csinálni rá.
Gázkonvektoros fűtés van, ami manapság elégé drágán ad meleget. Elterveztük, hogy cserépkályhával fogunk fűteni. Addig is a felújítás idejére vettünk egy öntöttvas kis kályhát, ami belül samotos. Csabi barátommal majd megszakadtunk, mire becipeltük a helyére. Nagy nehezen találtuk meg a kéménynyílást, kitakarítottuk a kéményt (több vödörnyi korom volt befalazva), belestünk, és mivel láttuk az eget, bekötöttük a füstcsövet. Begyújtottunk, és már melegedtünk is.
Igaz másnap mikor fűtöttem a kályhacső megtréfált és szétugrott, csak úgy hömpölygött benn a füst mikor bementem a kályhára tenni, így aztán a füst űzött el abból a szagból ami benn van, tudjátok az a két éve nem lakik ott senki szag. Így lett olyan cigány szag helyette.





3 megjegyzés:

  1. Gratulálok szeretettel a Tanyához. Legyen igazi békés sziget, otthon a Családotoknak. Jolimama

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük szépen. Nagyon aranyos vagy.:)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálunk a merész elhatározáshoz. Mi is ilyenbe gondolkozunk a közeljövőben.

    VálaszTörlés