2012. március 19., hétfő

Március 15. hosszú hétvége


4 napos hosszú hétvége nagyon tevékenyen telt. Veteményeztünk: répa (nanti és vörös óriás), gyökér (félhosszú és hosszú), paszternák, hagyma, borsó (rajnai törpe, zsuzsi és gála), spenót és május királya saláta, fodros metélő petrezselyem. Kialakítottunk egy fűszernövényes kis részt az epres mellett, abból lesz ami lesz. Tapasztalatom szerint elég rossz hatékonysággal kelnek ki ezek a magok, így szórtam bátran, ha kikel majd szétpalántálom, ha szükség lesz rá, vagy majd szaporodik. Az is lehet gond, hogy ősszel kellett volna vetni a levendulát, kamillát és echináceát, de bízom benne, hogy kikelnek most is. Vetettem még kaprot. Fóliába palántának előnevelünk szamócát, nem epret!, ezeket Grétivel vetettük magról, majd Ő fogja locsolgatni.
Ilyen ügyesen segített borsót vetni. Mikor megunta akkor beleöntötte a maradék magot a rónába, szerencse a borsót könnyen meg lehet találni.

Belocsoltuk a magokat, apa összeszerelte a locsoló berendezést, mert attól tartottunk a nagy szél leviszi a magokról a homokot.

Segített mamának behúzni a sorokat.

Majd következett a megérdemelt játék a "pici" homokozóban.

Tata és apa bevezette a leendő konyhába a vizet, a vezeték a kutya kenelje alatt fut, itt már visszatemették a földet.

 Én a tavaszi virágoknak készítettem ágyásszegélyt, mivel dirib-darab téglánk bőven van, felhasználtam. Így olyan klasszikus, tanyasias virágágyásunk lett. Van benne nárcisz, jácint, tulipán és egy körben kék gyöngyike. Néhány hagyma most került be az ágyásba, amik szanaszét bújkáltak elő az udvaron , lehet azok most nem nyílak, vagy csak késve.


A fiúk 4 utánfutónyi szemetet vittek el. Felszabadult itt a kisház előtti terület is. Fogy a szemét, most is vittek volna többet, de az a konténer ami vegyes hulladékgyűjtő volt már tele volt, így a "sezlonyok" még az udvaron maradtak.


Gréti és a kutya nagyon nagy barátok. A kutyának még ősszel Pali tata és Peti lefektettek egy speciális kutyaörző kábelt, a kutya nyakában van egy nyakörv, ha a kábelt megközelíti sípol, majd megrázza, ha merész és mégközelebb megy. Így az ebünk nem megy a veteményesbe, ott nem éli ki végtelen ásási kényszerét, nem pisil a növényekre. Viszont Grétit mindez nem érdekli, ha ő kutyát szeretne símogatni akkor nincsen akadály, ld. a képen. odaviszi a létrát, hogy kinyithassa a kaput.

Szőlő metszés. Elég öregek a tőkék ezért frissítést is végeztünk, bújtatással,

és iskoláztunk. Hátha legyökereznek.

1 megjegyzés:

  1. az igen, tenyleg nagy munkaban voltatok! lesz itt minden. Alig varom hogy lassuk mi is.

    VálaszTörlés