2012. április 11., szerda

Húsvét

A fiúk ismét elvittek néhány utánfutónyi szemetet, többek közt a "sezlonyokat" is. Majd lassan aktuális lesz már a "tiszta udvar, rendes ház " tábla. Már csak 1-2 futónyi szemetünk van.

Vetettünk krumplit 5 félét: red fantasy, red scarlet, kondor, bella rosa, impala.

Csabától erdei fenyő magoncokat kaptunk, elültettük a fenyők sorába, reméljük pár év és szép sövény lesz belőle, ha addig nem tiporja ki Zsivány.

Ez a karcsú habtestű fiatalember füvesíti az udvart. Még mielőtt bárki azt hinné fogyott, nem-nem, tartja a súlyát 10 éve uannyi, de hízlalni se bírom. :)

És lőn 2,5 hét múlva kikelt a fű. Igen a képen van tavalyi és idei, de majd hamar összenőnek, legalábbis locsoljuk bőszen és reménykedünk. mert idén a havat leszámítva egy kezünk is sok ahhoz hogy megszámoljuk mennyi eső esett, nem csak az alkalmakat, hanem a mm-eket számítva is. Nem tudom esett -e 5mm eső felénk február óta.

Egy kis kék a szemünk nyugtatására, fürtös gyöngyike karika, előben sokkal szebb. Tájhoz alkalmazkodó tégla kerítést építettem köré.

Keleget a borsónk.

Bimbós a bazsarózsám.

Virágzik a büszke is.

A ribizli is.

Bimbós a húsvéti rozmaring alma. Őszi ültetés, van rajta vagy 50 bimbó.

És a barack. Nem tudom mennyire tetszett neki a fagy. Virágzás alatt reggel -4,-6 C-ok voltak. Ekkora fa persze jó, ha 1-2 gyümölcsöt kinevel, nálunk így nem volt nagy fagykár a barackosban. De pl. a dió fánkon elfagytak a rügyek.

Peti gyomirtózott az akácosban. Az idei évben az akácossal elvileg már nincs is teendő, ha belombosodik akkor már árnyékol annyit, hogy a gaznak nem szabadba nőni benne.

Húsvét hétfőn. Így vártuk a locsolókat szép 3D-s papírnyuszikat hajtogattunk, tojást festettünk hagymahéjjal, tettünk rá leveleket.

3 megjegyzés: